• Social upliftment - Community Marketplace (Startup)
  • Social upliftment - Trading at the Community Marketplace built by Rafiki Kenia
  • Social upliftment - Football field project
  • Social upliftment - Makongeni Public Marketplace
  • Education - Sponsor a child

Project methodologie

Wij geloven sterk in meetbare resultaten. Onze projecten zijn dus afgestemd en streven bij te dragen aan de doelstellingen inzake duurzame ontwikkeling van de Global 2030-agenda. De VN Vision 2030 is misschien wel dat van onze meest ambitieuze ontwikkelingsplannen, participatieve planning en strategische aanpak zijn noodzakelijk voor de vervulling ervan.

 

Lees meer: Project methodologie

Belangrijkste resultaten

Het centrum Rafiki Kenia Health heeft ingeschakeld 100+ succesvolle bevallingen. In de afgelopen tien jaar hebben we belangrijke bijdrage leveren aan de sociaal-economische verheffing van de gemeenschap in het Makongeni dorp Kenia gemaakt. Meer dan 100 gezinnen hebben een goed bed rustig slapen.

 

Lees meer: Belangrijkste resultaten

Bed voor een kind

 

 

 

Families in Makongeni wonen in huizen gemaakt van stokken en modder zonder ramen, elektriciteit water en sanitaire voorzieningen. Meestal is er slechts op bed per gezin en 85% van de kinderen slapen op de grond of in gebroken bedden opgemaakt van jute zakken.

Slapen op de grond in ongezonde matras verhoogt de dreiging van wordt gebeten of besmet met knaagdieren kruipen op de vloer. Omdat de huizen zijn gebouwd slecht zonder de juiste fundamenten en waarborgen, incidenten als gevolg van dergelijke bedreigingen zijn zeer algemeen.

Wij zijn van mening dat gezond slapen is een recht dat ieder mens recht moeten hebben. De vreugde van het hebben van de eigen bed kan niet meer treffend beschreven worden dan de vreugde door het karakter Michael Oher in de film "The Blind Side" toen hij zijn eigen bed wordt uitgedrukt.

Om de risico's aan te pakken en een deel van die vreugde, de "bed voor een kind" werd geformuleerd. Een van de belangrijkste doelen was om bedden en matrassen voor ten minste één kind per gezin. Elk gezin konden hun naam voor een bed te registreren. We zijn erin geslaagd om bepaling meer dan 150+ bedden voor kinderen in het dorp geweest. 

Outcome, facts and figures

  • Binnen de periode van 2006-2008, de kinderen van 105 gezinnen hebben bed en matrassen om te slapen;
  • Het project heeft gesponnen van de workshop project, waar de bedden zijn opgemaakt;
  • Jongeren worden opgeleid om een timmer als een spin-off van dit project;
  • We hebben meer dan 150 bedden gedoneerd tot nu toe;
  • Kinderen zijn beter voorbereid zijn om naar school te gaan na een gezonde nachtrust;
  • Incidenten veroorzaakt door insectenbeten en infecties bij kinderen die slapen op de grond hebben aanzienlijk verminderd;

We seek your support 

We hebben gebouw bedden begonnen in onze Jan Hulsbosch Timmerwerk workshop. Voldoen aan de huidige eisen is niet mogelijk met de beperkte skillset en productiviteit. Sommige bedden worden gekocht vorm de lokale Mombassa markt. Een bed van grootte 1,83 meter (6 voet) bij 1,22 meter (4 voet) opgenomen matrassen kost Euro 60,00.

Wij zoeken uw steun (in geld of in natura) in onze collectieve inspanning om ervoor te zorgen dat elk kind in de wijk Kwai van Kenia heeft een bed om te slapen 's nachts.

Donate for the cause

 

 

The Foundation

Since 2006, we at Rafiki Kenia Foundation are working towards the social upliftment of the people of Makongeni village and its surroundings in the Kwale district of Kenya.

Our story

Make a Donation

A small act of yours will go a long way in helping a child learn or a child with a bed to sleep in.

Contribute

Get involved

Become a part of our socio-economic development projects in any way you think works best for you.

Projects

© 2021, Rafiki Kenia Foundation.
Postbus 9219, 3007 AE, Rotterdam | Tel. +31 6 22540206 | KvK - 24403488