• Education - Sponsor a child
  • Social upliftment - Makongeni Public Marketplace
  • Social upliftment - Trading at the Community Marketplace built by Rafiki Kenia
  • Social upliftment - Football field project
  • Social upliftment - Community Marketplace (Startup)

Project methodologie

Wij geloven sterk in meetbare resultaten. Onze projecten zijn dus afgestemd en streven bij te dragen aan de doelstellingen inzake duurzame ontwikkeling van de Global 2030-agenda. De VN Vision 2030 is misschien wel dat van onze meest ambitieuze ontwikkelingsplannen, participatieve planning en strategische aanpak zijn noodzakelijk voor de vervulling ervan.

 

Lees meer: Project methodologie

Belangrijkste resultaten

Het centrum Rafiki Kenia Health heeft ingeschakeld 100+ succesvolle bevallingen. In de afgelopen tien jaar hebben we belangrijke bijdrage leveren aan de sociaal-economische verheffing van de gemeenschap in het Makongeni dorp Kenia gemaakt. Meer dan 100 gezinnen hebben een goed bed rustig slapen.

 

Lees meer: Belangrijkste resultaten

 

Voetbalveld voor Makongeni drop

 

Project and its goals

Sport maakt opname resulteert in een verhoogde sociale cohesie en sociaal kapitaal onder mensen van alle niveaus, zowel jonge als volwassen. Het houdt zich bezig mensen in hun gemeenschappen door vrijwilligerswerk wat vaak resulteert in hogere niveaus van leiderschap, maatschappelijke betrokkenheid en partnerschap in de samenleving. 

Gedreven door die gedachte, de steun van de mensen in Makongeni Village en een open veld zijn we begonnen met het voetbalveld project. Het gebrek aan elektriciteit en televisie bewezen als een katalysator voor de steun en de overweldigende respons van de dorpelingen. Elke praktijk van het voetbalteam is er een grote deelname van de dorpelingen uit in en rond de gemeenschap.

De nieuwe Rafiki Kenia Soccer grond was volledig afgewerkt en officieel geopend op 16 november 2008. Het voetbalveld is een van de beste in de omgeving van Mombasa en trekt gemeenschappen voor de lokale en de wijk wedstrijden.

Met de toenemende wedstrijden, de stichting heeft als doel om te helpen de lokale gemeenschap geld te verdienen in de gelegenheid door het opzetten van dag-winkels die tegemoet te komen aan de juichende menigte terwijl het geven van de verkopers een extra bron van inkomsten. Waardoor en verbeteren van het leven geleidelijk.

Outcome, facts and figures

  • Het oude veld had veel stenen en koraal. Gebrek aan goed gras maakte het onveilig voor voetbalwedstrijden;
  • Met de hulp van de lokale gemeenschap (mannen en vrouwen) en vrijwilligers stenen en koralen werden met de hand verwijderd en gereedschappen (vat, shovels etc.) van een diepte van ongeveer 80 cm;
  • Voetbal (voetbal) veld van internationale omvang;
  • Onderhouden door twee lokale personen die in dienst zijn van de stichting;Omzetmogelijkheden tijdens de spelen worden geactiveerd door de lokale gemeenschap. Lokale gemeenschap is blij als ze in staat om een extra inkomen tijdens de wedstrijden te genereren.

We need your support

  • Wij voeren periodiek onderhoud van het veld en sponsor voetbalwedstrijden voor de gemeenschap. Dit helpt de lokale gemeenschap om actief deel te nemen, vrijwilligerswerk en mogelijkheden om kleine voorwerpen (voedsel en frisdrank) tijdens de wedstrijden te verkopen verkennen;
  • Finance is nodig om het onderhoud van dit gebied in stand te houden en sponsor wedstrijden. Wij stellen uw bijdrage op alle mogelijke manieren te waarderen in staat zijn om dit project te ondersteunen.

Donate for the cause

 

The Foundation

Since 2006, we at Rafiki Kenia Foundation are working towards the social upliftment of the people of Makongeni village and its surroundings in the Kwale district of Kenya.

Our story

Make a Donation

A small act of yours will go a long way in helping a child learn or a child with a bed to sleep in.

Contribute

Get involved

Become a part of our socio-economic development projects in any way you think works best for you.

Projects

© 2021, Rafiki Kenia Foundation.
Postbus 9219, 3007 AE, Rotterdam | Tel. +31 6 22540206 | KvK - 24403488