Het verhaal

Het woord Rafiki betekent 'vriend' in het Swahili en ons verhaal werd geboren uit een diepe vriendschap die begon na een duikongeval dat gebeurde in 2003 bij Tiwi Beach in Kenia. Na het, een vreemdeling werd een vriend en maakte ons beseffen de waarde van hoe een weinig steun een levensveranderende invloed op de levens die zijn verstoken van de basisbehoeften van de mens kunnen maken.

In september 2003 hebben we (Petra en Hans Jongenelis), bezochten we Kenia voor de eerste keer voor een vakantie. Tijdens deze vakantie ontmoetten we een Keniaanse man (Juma), die ons uitgenodigd om Makongeni dorp te bezoeken. We waren geschokt door de glooming armoede en het feit dat mensen nauwelijks iets te eten gehad. Op dat moment hebben we besloten om deze mensen in staat stellen en hen leiden naar een beter leven.

We keerden terug naar Nederland en begon het onderzoek naar de mogelijkheden / organisaties gericht op de sociale verheffing van de Makongeni Village. Onze conclusie was dat de enige manier om een sociale verandering voor dit dorp in staat was om mee aan de basis te krijgen. Dit leidde tot de stichting, Stichting Rafiki Kenia (Nederlandse naam van de stichting) in 2006, gevolgd door de oprichting van de Stichting Rafiki Kenia (NGO) in Kenia in 2007.

Sinds 2006 hebben we nagestreefd en vervuld / aanhoudende verschillende projecten, waaronder, bed voor een kind, de renovatie van het voetbalveld, en Artsen Post (gezondheidscentrum). Onze projecten zijn afgestemd op de Millennium Developement doelen en streven ernaar om de doelstellingen in de sociale context van Makongeni dorp en de omgeving te bereiken. We hebben gewerkt met onafhankelijke organisaties, waaronder het Rode Kruis.

Om ervoor te zorgen dat we meer impactvolle projecten kunnen ondernemen, richten we ons op de besteding van de fondsen (stichting en sponsor middelen) direct aan de projecten. Om te rijden en te oefenen executieve controle over de projecten die we reizen naar Kenia op onze persoonlijke kosten. De stichting wordt lokaal beheerd door onze vertegenwoordiger (Juma), die de directeur van de Stichting Rafiki Kenia (NGO) in Kenia.

The Foundation

Since 2006, we at Rafiki Kenia Foundation are working towards the social upliftment of the people of Makongeni village and its surroundings in the Kwale district of Kenya.

Our story

Make a Donation

A small act of yours will go a long way in helping a child learn or a child with a bed to sleep in.

Contribute

Get involved

Become a part of our socio-economic development projects in any way you think works best for you.

Projects

© 2021, Rafiki Kenia Foundation.
Postbus 9219, 3007 AE, Rotterdam | Tel. +31 6 22540206 | KvK - 24403488