Projecten

Vanaf 2006 werden onze projecten afgestemd op en zocht naar de doelstellingen van de acht te bereiken Mellinnum Developement Goals (MDGs). Op 25 september 2015, als de MDG's tot een einde gekomen, Algemene Vergadering van de VN heeft de nieuwe post-2015 ontwikkelingsagenda: Transforming our world: the 2030 Agenda for Sustainable Development. In de komende 15 jaar, de nieuwe 17 doelen bestaat uit 179 doelstellingen gericht op maatregelen op het gebied van cruciaal belang voor de mensheid en de planeet in alle organisaties in de wereld channelize.

Gedreven door onze missie verbeteren van het leven van armoedebestrijdingsprogramma's in het district Kwale van Kenia, hebben we onze projecten bij te dragen en te handelen in overeenstemming met deze globale agenda gedraaid.

 

Vrouwen en kindren

Wij geloven in een rechtvaardige wereld waar vrouwen en kinderen toegang hebben tot betaalbare gezondheidszorg, moeders hebben een goede gezondheid en de pasgeborene niet sterven in omstandigheden die te voorkomen zijn.

Wij verbinden ons ertoe een participatieve benadering van vrouwen in het gebied mogelijk te maken krijg toegang tot deskundige zorg tijdens de zwangerschap en de bevalling. Toegankelijke en betaalbare kraamzorg diensten worden verleend van het centrum Rafiki Kenia Health. Door onze 'vrouwen en kinderen projecten "Wij helpen targets / doelen (UNICEF referentie) te bereiken.

Gezondheidszorg

Met ongeveer een bevolking van meer dan 43 miljoen mensen en verbazingwekkende natuurlijke schoonheid, Kenia is een groot land dat nog steeds lijden in ontelbare manieren. Het voordeel van een goede openbare gezondheidszorg is ver van de werkelijkheid. De bevolking is onderhevig aan talrijke problemen een paar van die omvatten, Hoog sterftecijfer bij jonge kinderen (malaria, hiv / aids, dysenterie, infecties van de luchtwegen), hoge prevalentie van tuberculose en hoge prijzen van ondervoeding.

Wij richten ons op het behoud, verbeteren en het verstrekken van betaalbare diensten van de gezondheidszorg door middel van verschillende projecten, waaronder het centrum Rafiki Kenia Healthcare en de gemeenschap toilet.

Onderwijs

Goed onderwijs, zijn wij van mening is één van de meest veelbelovende paden voor het inschakelen van individuen naar productieve leven. Onderwijs stelt sociale verheffing. Dus toegang tot de kwaliteit en betaalbaar onderwijs die zich niet beperkt tot de academische bezigheden, maar ook betrekking heeft op de beroepsopleiding vormt de basis van onze educatieve projecten.

We hebben een maatwerk college voor vrouwen gebouwd, computer (cyber) centrum voor Makoengini dorp en zijn voortdurend werken aan het uitvoeren van innovatieve programma's op het niveau van het onderwijs in de regio te verbeteren. Onze sponsor een kind project is succesvol in het helpen van kinderen te bereiken kwaliteit van het onderwijs geweest.

Omgeving

Duurzaamheid van het milieu is een belangrijk punt van zorg dat sociale developement ten grondslag ligt, zoals die leven onder de armoedegrens direct een beroep doen op het water en land hulpbronnen rond hun gemeenschappen. Het grootste deel van de bevolking in de Makoengini dorp en de sorounding district Kwale fo is direct afhankelijk van de landbouw en de visserij.

Onze milieu-projecten zijn ontworpen met het doel om deze onderliggende problemen en problemen aan te pakken. Wij verbinden ons ertoe een duurzame aanpak van de resolutie. Onze werkplaats (sociale verheffing project) bouwt apparatuur, waaronder een vissersboot en netten voor de vissers in te schakelen. We hebben waterputten gebouwd en begon de landbouw initiatieven, waaronder micro-kredieten voor kleine bedrijven en boeren.

Sociale upliftment

Kansen en noodzakelijkheid met betrekking tot de sociaal-economische developement in Kenia op macro-economisch niveau wordt op grote schaal onderzocht en goed bekend. Leef- en inzetbaarheid omstandigheden van een overgrote meerderheid van de Kenianen (met inbegrip van de Makoengini dorp en district Kwale) zijn verre van normaal. Een toenemend aantal mensen zijn nog steeds niet in staat om toegang te krijgen tot een aantal fundamentele eisen, zoals schoon water, onderdak, kleding en werkgelegenheid.

In onze zoektocht bij te dragen aan de sociale verheffing van de Makoengini dorp hebben wij een aantal ontwikkelingen zijn gezien sinds onze oprichting. Onze microkrediet project heeft bijgedragen aan mensen beginnen kleine bedrijven. Dorpelingen zijn aangesloten op elektriciteit waardoor families om electriciteit te gebruiken op meer manieren. Rafiki Kenia gesponsord timmerwerkplaats en de gemeenschap markten hebben bijgedragen aan de economische inkomen van een aantal families.

The Foundation

Since 2006, we at Rafiki Kenia Foundation are working towards the social upliftment of the people of Makongeni village and its surroundings in the Kwale district of Kenya.

Our story

Make a Donation

A small act of yours will go a long way in helping a child learn or a child with a bed to sleep in.

Contribute

Get involved

Become a part of our socio-economic development projects in any way you think works best for you.

Projects

© 2021, Rafiki Kenia Foundation.
Postbus 9219, 3007 AE, Rotterdam | Tel. +31 6 22540206 | KvK - 24403488