Rafiki Kenia Health Center in gebruik

Makongeni is een erg arm dorp, zonder stromend water en met weinig sanitaire voorzieningen en telt ongeveer 1500 inwoners. De slechte omstandigheden leidden tot veel ziektes aldaar. 7 jaar geleden is in het dorp een kleine dokterspost ingericht die veel te klein was. Zieke mensen moesten vaak buiten voor de dokterspost op een noodbed wachten. Vaak stierven ze voordat ze aan de beurt waren voor een medische behandeling. Naast ruimtegebrek, was er ook een tekort aan hygiënische en medische voorzieningen. Vrouwen konden er niet bevallen en men kon niet getest worden op malaria of andere ziektes. 

 

Om de bevolking van Makongeni een kans te geven op een betere gezondheidszorg is in 2007 door de Stichting Rafiki Kenia besloten om een grotere dokterspost te bouwen. Hiervoor was het noodzakelijk dat het dorp aangesloten zou worden op de centrale stroomvoorziening van Kenia. Door de hulp van enkele grote sponsoren, zijn we erin geslaagd om het dorp in juli 2009 aan te sluiten op deze stroomvoorziening en mede daarmede de dokterspost te voorzien van electriciteit. De dokterspost is door de lokale bevolking in samenwerking met de Stichting Rafiki Kenia gebouwd. Zie Projecten-Lopend voor meer informatie.

The Foundation

Since 2006, we at Rafiki Kenia Foundation are working towards the social upliftment of the people of Makongeni village and its surroundings in the Kwale district of Kenya.

Our story

Make a Donation

A small act of yours will go a long way in helping a child learn or a child with a bed to sleep in.

Contribute

Get involved

Become a part of our socio-economic development projects in any way you think works best for you.

Projects

© 2021, Rafiki Kenia Foundation.
Postbus 9219, 3007 AE, Rotterdam | Tel. +31 6 22540206 | KvK - 24403488